Waar staan Instagram Stories?

Het is een veelgebruikte functie van Instagram: Stories, maar waar staan de Stories en hoe lang blijven ze zichtbaar? Lees snel verder voor het antwoord op deze vragen.

Wat zijn Instagram Stories?

Instagram is van Facebook. Naast Instagram Stories heb je ook Facebook Stories. En zelfs LinkedIn heeft Stories ingebouwd in het platform. Het is een functie die veel mensen gebruiken. Stories vertaal je overigens als ‘verhalen’.

Stories zijn korte fragementen van maximaal 60 seconden per upload. Afbeeldingen worden 15 seconden getoond, en je kan ook korte video’s uploaden.

De Stories zijn een beperkte tijd zichtbaar. Er zijn op Instagram op dit moment twee soorten Stories.

  1. Stories die 24 uur zichtbaar zijn voor alleen ‘goede vrienden‘. Je kan hiervoor een eigen groepje maken met volgers aan wie je de Stories wil tonen.
  2. Stories die 24 uur zichtbaar zijn voor iedereen. Dit geldt voor openbare accounts. Voor accounts die op privé staan is het anders. Niet-volgers kunnen deze Stories niet bekijken.

Waar vind je Instagram Stories

Maar even terug naar jouw hulpvraag. Waar vind je Stories? Hierboven heb ik een korte video gemaakt met uitleg waar je Instagram Stories vindt.

Hieronder een korte uitleg waar jij Instagram Stories vindt:

  • Open de Instagram app op jouw smartphone
  • Wanneer je Instagram opent kom je terecht op de overzichtspagina met berichten van jouw volgers, een aantal geselecteerde berichten van niet-volgers en helemaal bovenin zie je ronde bolletjes. Dat zijn de Instagram Stories.
  • Ga je naar jouw eigen profiel op Instagram in de app, dan zie je daar alleen nog jouw eigen profielfoto met een bolletje. Dat zijn jouw eigen Instagram Stories die je hebt gepubliceerd.
  • Staat er om jouw profielfoto geen rondje? Dan heb je geen Stories geupload of dan zijn ze verdwenen (want na 24 uur staan ze niet meer in Stories).

Stories aan een beperkt publiek laten zien

Upload je Stories met een openbaar account, dan zijn ze in principe door iedereen te bekijken. Staat jouw account op privé? Dan kunnen alleen jouw volgers de Stories bekijken.

Maar wil je echt dat maar een select groepje jouw verhalen zien? Dan kun je daar een aparte groep voor aanmaken: ‘Goede vrienden’.

Hieronder leg ik uit hoe je dat doet.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *