fbpx

Veelgestelde vragen over Instagram

We merken dat er steeds meer vragen komen over Instagram. Om het voor jou overzichtelijk te houden hebben we daarom een FAQ gemaakt. Hierin kun je alle veelgestelde vragen over Instagram vinden. Wil je weten hoe je meer interactie krijgt of hoe je Instagram shopping installeert? Je leest het hier!

Staat jouw vraag er niet bij? Stuur even een mailtje naar info [@] socialmediainteractie.nl

Hoe zorg ik voor meer interactie op Instagram?

Een goede fanbase opbouwen kost veel tijd. Het is belangrijk om dagelijks online te komen en de interactie met volgers aan te gaan. Blijf scherp op wie je is gaan volgen. Volgt deze persoon meer dan 1000 accounts? Dan kun je er vanuit gaan dat deze persoon haast nooit jouw posts voorbij ziet komen op de feed. En dus ook jouw posts niet zal liken of erop zal reageren. We raden aan om deze personen te verwijderen uit jouw lijst, zodat ze je niet kunnen volgen.

Daarnaast raden we ook aan om te gaan voor reacties in plaats van likes. Instagram is aan het testen om likes te gaan verbergen. Daarnaast kom je met een reactie veel sneller in beeld bij een volger dan met een like. Een reactie kun je geven op een post op de feed, maar ook op een storie. Bij een story kom je sneller in de inbox van iemand terecht, waardoor je sneller persoonlijk contact met die persoon hebt.

Je kan er natuurlijk ook voor kiezen om het uit te besteden.

Wat is een normale interactie ratio?

Interactie ratio socialmediainteractie.nl

De interactie ratio zegt iets over hoe Instagram gebruikers in contact staan met jouw Instagram account. Je kunt de interactie ratio bepalen met Triberr om te zien of je op de goede weg bent.

Heeft jouw account tussen de 2.000 – 5.000 volgers dan zou deze de 7,7% procent interactie moeten hebben.

5.000 – 10.000 heeft een interactie ratio van ongeveer 5,4%.

10.000 – 20.000 een interactie ratio van 3,9%.

De interactie wordt dus steeds minder naarmate het account groter wordt. 

Ik wil Instagram beheer uitbesteden. Waar moet ik allemaal aan denken als ik dit uitbesteed?

We weten als geen ander hoe spannend het is om jouw socialmediakanalen uit handen te geven. Het is iets wat we vaak terug horen van klanten. 

Je wil natuurlijk dat er zorgvuldig met jouw account wordt omgegaan. Maar er zijn vast ook andere dingen waar je tegenaanloopt:

– Het kost (veel) geld. Levert het wel echt wat op? Is het de investering waard?

– Merken volgers het als iemand anders voor mij post? Hoe zorgt een social media manager ervoor dat mijn posts authentiek blijven. 

– Wanneer is het het juiste moment om social media uit te besteden?

– Is alles in een lijn met de branding van mijn bedrijf?

– Is het niet makkelijker om zelf het beheer te doen?

We raden klanten altijd aan om dicht bij zichzelf te blijven. Voelt iets niet goed om te doen, ga dan op onderzoek uit waar dat door komt. Stel kritische vragen om er zeker van te zijn dat je met de juiste persoon in schip gaat. Je wil jouw socialmediakanalen niet aan de eerste de beste uitbesteden!

Bekijk welke opties er zijn en weeg af wat de voor- en nadelen zijn van een samenwerking. Ga je liever voor een groot media bureau, waar je (waarschijnlijk) minder persoonlijk contact hebt. Of vind je persoonlijk contact juist belangrijk? Ga dan voor een bureau waar je direct contact hebt met de social media beheerder. 

Ik word gek van het Instagram algoritme. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er niet de dupe van word?

First things first. Lees hier even het blog over wat je over het Instagram algoritme moet weten. Het algoritme van Instagram verandert continu. En dat is het mooie er ook van. Ze kijken constant waar er verbetering is. Om het platform te optimaliseren, maar ook om jou als kijker boeiende content voor te schotelen. Zie het dus niet perse als iets negatiefs. Wel kan het vervelend zijn als je opeens minder volgers, likes of comments krijgt.

Zorg ervoor dat je jouw kansen spreidt. We raden daarom altijd aan om naast Instagram ook gebruik te maken van andere social media kanalen en daarnaast een website te hebben als visitekaartje.

Daarnaast zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je interactie omhoog te krikken. We geven voor nu even twee tips waar je al een heel eind mee komt.

– Ga in een POD. In een POD zit je samen met een groepje Instagram gebruikers. Hierin boost je elkaars’ berichten door op elkaars’ berichten te reageren en deze te liken binnen 60 minuten nadat ze geplaatst zijn.

– Reageer op 10 Instagram gebruikers per dag. Dit kunnen jouw volgers zijn of nieuwe volgers. Laat een reactie achter onder een bericht dat ze hebben geplaatst of reageer op hun Stories. Let wel op: reageer je op Instagram gebruikers die jou niet volgen, wees dan consequent en ga vaker op hun berichten reageren. Zo kom je sneller bij ze onder de aandacht en vergeten ze je niet.

Ik merk dat volgers erg belangrijk zijn, hoe krijg ik meer volgers?

Besef je dat achter bijna elk account een mens zit. Tegenwoordig zijn mensen erg kieskeurig wie ze willen volgen op Instagram. Lees daarom deze blog over hoe je meer volgers krijgt. Hierin vertellen we onder andere waarom het belangrijk is om authentiek te zijn.

Ik zie bij steeds meer accounts Instagram shopping. Hoe installeer ik dat voor mijn account?

We hebben hier een uitgebreide blog over geschreven. Je kunt hier lezen hoe je Instagram shopping instelt voor jouw Instagram account.

Hoe komt het dat ik soms veel volgers erbij krijg en dan weer veel volgers verlies?

Er zijn veel Instagram accounts die veel accounts volgen en na een paar dagen weer ontvolgen. Dit is een strategie die een paar jaar geleden is bedacht en toen goed werkte. Maar in het huidige Instagram-klimaat not done. Het zorgt juist bij veel mensen voor ergernissen. Merk je dat een account dit doet? Blokkeer deze dan. Niets is irritanter dan dat jouw volgers aantallen steeds omhoog en omlaag gaan.

Hoe kan ik mijn Instagram account tijdelijk uitschakelen?

Als je jouw Instagram account tijdelijk uitschakelen dan kun je de volgende stappen volgen.

– Log in via Instagram met het account dat je wil uitschakelen.

– Tik of klik op het profiel-icoon. Deze herken je aan het poppetje icoon. Gebruik je Mac dan vind je deze rechtsboven, op je iPad of iPhone staat deze rechtsonder.

– Selecteer ‘Profiel bewerken’ en tik op ‘Mijn account tijdelijk uitschakelen’

– Voer je wachtwoord opnieuw in en bevestig door op ‘Account tijdelijk uitschakelen’ te klikken.

Hoe verwijder ik mijn Instagram account?

Er zijn twee mogelijkheden. Je kunt jouw account verwijderen of tijdelijk uitschakelen. Kies je ervoor om jouw Instagram profiel te verwijderen? Volg dan deze drie stappen zodat je makkelijk jouw Instagram account kunt verwijderen.

  1. Log via Instagram in op het account dat je wil verwijderen.
  2. Daarna kun je naar deze website surfen om jouw Instagram profiel te verwijderen.
  3. Vul dan je wachtwoord in en verwijder je account definitief. Dit betekent dat iemand anders jouw Instagram naam kan claimen en dat je niet langer aan het account vastzit. Je kunt dus niet zoals bij andere social media accounts jouw account later weer activeren.

Heb je alle stappen doorlopen? Dan zijn al jouw gegevens verwijderd. Alle vrienden die je volgde, zijn nu ontvolgd. En ook alle posts die je hebt geplaatst zijn weg.