Stappenplan: Verifieer jouw domein op Facebook

Zoals je misschien al weet heeft Apple onlangs een update doorgevoerd bij iOS 14. Hierdoor moet je voor al jouw advertentieaccounts op Facebook jouw domein verifiëren. Dat klinkt moeilijker dan dat het is. In dit artikel leg ik uit hoe jij jouw domein verifieert en weer lekker kunt gaan adverteren.

De invloed van de Apple iOS 14 update

Helaas. Helaas. Weer iets extra dat je moet regelen wanneer je wil verder wil met adverteren. Gelukkig is het niet heel erg moeilijk om je advertentieaccounts te optimaliseren voor de nieuwe iOS 14 update. De nieuwe update heeft namelijk invloed op het ontvangen van conversiegebeurtenissen (de verkopen) en het heeft ook invloed op tools zoals de Facebook-pixel. Kortom, Facebook heeft een andere manier gevonden om toch bij te houden hoe jouw advertenties presteren: de domein verificatie.

Kan iedereen een domein verificatie doen?

Wanneer je jouw domein wil gaan verifiëren voor Facebook, dan heb je de functie van webmaster nodig. Je hebt dus of iemand nodig die jouw website beheert of je moet zelf toegang hebben tot jouw website. Er moet namelijk een speciaal stukje code op jouw website worden geplaatst. Je krijgt voor de verificatie een verificatiecode om de domeinverificatie te doen.

Stappenplan domein verificatie Facebook

Om jouw domein te verifiëren op Facebook, volg je onderstaande stappen.

Stap 1: Koppel jouw Facebookpagina aan Facebook Business Manager

Stap 2: Log in bij Facebook Business Manager (via business.facebook.com)

Stap 3: Ga naar ‘Bedrijfsinstellingen’. Hieronder vind je dat door te gaan naar de drie streepjes links bovenin het scherm. Dan kom je bij ‘alle tools’ en dan klik je op ‘bedrijfsinstellingen’.

Stap 4: Ga naar domeinen (aan de linkerkant). Dat zit onder ‘merkveiligheid’.

Stap 5: Vul vervolgens de domeinnaam van de website in. De domein is het stukje zonder https://www.

Stap 6: Je hebt nu jouw domein toegevoegd en nu gaat de domein verificatie pas beginnen. Upload het stukje code op jouw website. Heb je WordPress dan kun je bijvoorbeeld een plugin download om een stukje code in de head van jouw website te zetten. Ik gebruik hier zelf deze plugin voor: Insert Headers and Footers van WPBeginner.

Stap 7: Nu heb je de code toegevoegd. Het kan tot maximaal 72 uur duren voordat de verificatie is voltooid. Houd je account dus in de gaten om te zien of het is gelukt.

Instagram cursus

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *