Meer volgers op Instagram? Zo krijg je ze!

Als ik praat over Instagram marketing dan gaat het vaak over hoe je meer volgers kunt krijgen. We verwachten namelijk snel dat een groot profiel meer zichtbaarheid en klanten heeft. Daar zit een kern van waarheid in, maar dat is toch niet helemaal het geval. Want ook met tien volgers kun je van die tien volgers klanten maken. En honderd volgers hebben betekent niet perse dat ze allemaal wat van je kopen, al zou dat natuurlijk wel heel leuk zijn. Houd dus niet vast aan een bepaald aantal volgers, maar ga kijken op welke manier jouw profiel kunt laten groeien. Ik geef je vijf tips hoe je meer volgers zou kunnen krijgen op Instagram.

Meer volgers op Instagram? Zo krijg je ze!

Toen ik in december 2016 begon met mijn persoonlijke Instagram kanaal, ging het mij niet om het krijgen van veel volgers. Ik was net gestart met Instagram en ik wilde kijken wat er allemaal op dit sociale medium te beleven was.

Ik plaatste dan ook veel foto’s van dingen die ik leuk vond. Een soort dagboekje dus. Nu 168 berichten en bijna twee jaar later, zit ik op bijna 1400 volgers. Mijn Instagram profiel bestaat nog steeds uit mijn avonturen. Maar ik sta er meer bij stil wat ik plaats en ook of het bij mij en mijn bedrijf past. Het is tenslotte ook een manier waarop klanten mij kunnen vinden en een beeld vormen over wie ik ben.

1. Wees authentiek

Wil je opvallen op Instagram, laat dan het gezicht achter het profiel zien. Uit een onderzoek met grote internationale merken is gebleken dat volgers het belangrijk vinden dat ze de persoon achter het kanaal leren kennen, zodat ze zich er beter mee kunnen identificeren. Posts met gezichten krijgen overigens 36% meer likes. Als ik dit percentage terugkoppel naar mijn eigen profiel komt dit wel ongeveer overeen.

2. Geef een kijkje in jouw bedrijf

Volgers willen graag weten waarom ze juist jou moeten volgen. Geef ze een reden, door een kijkje in jouw bedrijf te geven. Laat jouw struggles en successen zien. Verkoop je producten? Laat zien hoe ze gemaakt worden en laat volgers meebeslissen over bijvoorbeeld kleuren, patronen en prijzen.

3. Ga de interactie aan

In het echte leven is het heel normaal om een gesprek aan te gaan, maar op social media gaat het allemaal maar snel. Het komt dan ook vaak voor dat volgers jou helemaal niet te zien krijgen of (en wellicht doe jij dit zelf ook) alleen een like achterlaten bij anderen. Veel volgers zijn geen actieve deelnemers aan het gesprek en consumeren alleen maar. Dit betekent dat dit een kans voor jou is om jezelf te onderscheiden. Ga het gesprek met jouw volgers aan door een reactie onder hun posts achter te laten of te reageren op hun Stories.

4. Houd bij wie je volgt

Veel profielen maken (helaas nog steeds) gebruik van de volg- en ontvolg methode. Bij deze methode volgen volgers je in de hoop dat jij ze terug gaat volgen. Doe je dit niet, dan heb je kans dat ze je gaan ontvolgen. Maar ook als je ze wel gaat volgen, heb je kans dat ze jou binnen een paar dagen ontvolgen. Ze gaan je tenslotte alleen volgen in de hoop meer volgers te krijgen.

Sommige Instagrammers willen namelijk snel groeien en denken dat dit de juiste manier is. Maar wij weten beter ;)! Deze truc werkt allang niet meer. Houd dus bij wie je volgen en kijk of deze in jouw doelgroep passen. Past een volger er niet bij, dan kun je deze blokkeren. Zo word ik vaak gevolgd door buitenlandse profielen. Omdat ik mij juist richt op de Nederlandse markt, besluit ik ze te blokkeren.

5. Prijs je fans

Wat veel grote profielen nog verkeerd doen is hun fans of ambassadeurs niet prijzen. Wanneer je ziet dat een volger jouw foto’s likes geeft, er op reageert of je een persoonlijke berichtje stuurt, is het belangrijk om er zorgvuldig mee om te gaan. Deze persoon waardeert wat je doet en wil met je in contact komen. Mocht je deze persoon nog niet volgen, doe dit dan. Verder ook belangrijk om ook met likes en reacties te gaan strooien bij die persoon om jouw dankbaarheid te laten zien.

Geen tips over marketing meer missen? Volg Social Media Interactie dan op Instagram!

Zoek je ondersteuning voor jouw social media kanalen? Neem dan nu contact met mij op!

[contact-form-7 id=”11″ title=”Contact opnemen”]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *