LinkedIn groepen: alles wat je wil weten over de nieuwe functionaliteiten!

Maak je ook gebruik van LinkedIn-groepen, dan zul je vanaf eind augustus kennismaken met de nieuwe vormgeving op de website en in de app. Zo worden er meer functies uitgerold die de interactie tussen leden stimuleren en uiteenlopende discussies in de groepen faciliteren. Maar voordat het zo ver is, zal ik vertellen wat er precies gaat veranderen.

LinkedIn groepen: alles wat je wil weten over de nieuwe functionaliteiten!

Er komen dus hele fijne veranderingen aan. Zo zal het eenvoudiger worden om toegang te krijgen tot groepen vanaf de homepage, maar ook de zichtbaarheid van groepsdiscussies in de feed wordt verbeterd. De afgelopen weken merkte ik aan de zoekfunctie dat een groep nu boven de bedrijfspagina wordt verkozen. En deze dus eerder in de zoekfunctie zichtbaar is, dan de pagina. Dat kun je hieronder zien bij Vergaderlocaties.nl. Waar de groep van Vergaderlocaties.nl boven de bedrijfspagina van Vergaderlocaties.nl staat.

LinkedIn groepen: alles wat je wil weten over nieuwe vormgeving!

Daarnaast krijg je er ook een mogelijkheid bij om jouw groepen te beheren via de LinkedIn app. Ik gebruik de app zelf niet veel, omdat ik veel werk op desktop, maar ik denk dat dit zeker een vooruitgang zal zijn voor zowel iOS en Android gebruikers. Mocht je de groepen dus willen beheren vanaf jouw mobiel, dan wordt dit ook een stuk makkelijker.

LinkedIn groepen: alles wat je wil weten over nieuwe vormgeving!
Zo ziet de LinkedIn app voor Android er op dit moment uit

Ook zal je door meldingen op de hoogte gehouden worden van de activiteiten die in jouw groep plaatsvinden. Super fijn dus. Zo kun je sneller reageren op dingen de spelen in jouw groep. En door middel van reageren op commentaar, bijdragen en commentaar te kunnen bewerken en video’s te kunnen publiceren wordt het ook een stuk makkelijker om de interactie met jouw netwerk aan te gaan.

Verder belangrijk om te weten


Het zal dus nog even duren voordat alles helemaal is uitgerold. Terwijl LinkedIn druk bezig is om de functionaliteiten te verbeteren, moeten we wel rekening houden met een aantal dingen. De bestaande functionaliteit voor beheerders wordt gestroomlijnd, maar daardoor zullen moderatorwachtrijen tijdelijk niet beschikbaar zijn. Deze wachtrijen zijn voor veel groepen belangrijk, omdat content die geschreven is door leden bij veel groepen voor plaatsing eerst goedkeuring nodig hebben.

Daarnaast zal ook de automatisch gegeneerde wachtrij voor classificatie niet meer beschikbaar zijn. Bij de classificatie wachtrij zie je op dit moment content die gemarkeerd is als ongepast door leden van de groep of een LinkedIn automatische screening systeem.

Beheerdersfuncties vereenvoudigd


Nu zijn er nog meerdere beheerdersfuncties die af en toe verwarring opleveren. Dit zal makkelijker gemaakt worden, zodat er uitsluitend nog beheerders en eigenaren zullen zijn. Huidige moderators zullen worden omgezet in leden, wanneer de wijziging van kracht wordt. Let hier dus op! Wanneer de wijziging van kracht is kun je de rol indien nodig aanpassen. Het makkelijkst is wel om de rol van de moderator die je wil behouden als beheerder voor de wijzing van kracht gaat aan te passen.

Mocht je berichten inplannen dan is het ook goed om te weten dat automatische gegenereerde groepsberichten en berichten van beheerders (waaronder overzichten, geautomatiseerde sjablonen en aankondigingen) pas beschikbaar worden wanneer LinkedIn de meldings- en communicatiekanalen verder heeft uitgebouwd.

Wat vind je van de nieuwe functionaliteiten van LinkedIn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *