fbpx

Inzamelingsactie voor freelancers die getroffen zijn door Covid-19

Vanuit huis heb ik altijd geleerd om oplossingsgericht te denken. Het liefste was ik een stap verder dan de rest en bedacht ik scenarios voor wanneer dingen niet gingen zoals ze gingen. 

Ook ik heb tijden gehad dat het minder met mij ging. Ik woonde op kamers, was depressief en deed werk dat totaal niet bij mij paste. Ik nam ontslag, met als gevolg dat ik geen inkomen had. Ik had geen geld om normaal te eten. Dus ik at weken achter elkaar soep uit blik.

Dit is ook een van de aanleidingen geweest dat ik nu bewuster bezig ben met geld. Waardoor een klant voor maximaal 40% van mijn inkomsten zorgt en ik de afspraak maak om tenminste 3 maanden een samenwerking met elkaar aan te gaan. 

Freelancer zonder inkomen

soorten accounts op Instagram en hoe je deze instelt

Ik herken de stress die veel freelancers ervaren. Net genoeg inkomen binnenharken om de maand te overleven, maar vooral de onzekerheid over inkomsten. Vooral NU. Door het coronavirus Covid-19, ben ik gaan realiseren dat ik op dit moment in een gunstige positie verkeer.

Ik heb fijne klanten. Genoeg inkomen om mijn huur en eten te betalen, maar ook om af en toe iets leuks te doen. Ik realiseer mij dat dat niet altijd de standaard is. Veel freelancers hebben geen financiële buffer. Geen verzekering om op terug te vallen. En dan is er ook nog het gevoel dat het lastig is om om hulp te vragen.

Ik heb hulp nodig!

Ben jij freelancer en ben je op dit moment in financiële nood door Covid-19? We gaan je proberen te helpen. In de vorm van tips en wanneer er inkomsten binnenkomen uit de producten in deze webshop. Vul vooral dit lijstje in, zodat we contact met je op kunnen nemen, als we je kunnen helpen. Gebruik ook de hashtag #coronahulp zodat je kunt zoeken op mensen die hulp bieden en nodig hebben.

Minder praten. Meer doen.

De schreeuw om hulp is er nog niet, maar ik denk graag vooruit. Wat als mijn collega freelancer de huur niet meer kan betalen? Wat als iemand geen geld meer heeft om boodschappen te doen? Of om nieuwe luiers te kopen voor hun kind. Als ze niemand heeft om op terug te vallen. Shit, wat moet ze dan? Juist. Wij gaan helpen!

Wat kan ik als freelancer zelf doen?

We hebben een lijstje gemaakt met tips om je op weg te helpen in deze moeilijke periode.

 • Kijk of jij in aanmerking komt om bijstand voor zelfstandigen (Bbz) aan te vragen. 
 • Vraag uitstel aan bij bedrijven, zodat je later of gespreid kan betalen.
 • Vraag mensen in je omgeving of je geld van ze kan lenen.
 • Kijk naar oplossingen. Kan je bijvoorbeeld van jouw diensten en producten een online variant maken?
 • Zorg voor een buffer als je weer kan gaan werken, zodat je bij een volgende pandemie/epidemie niet in de problemen komt. 
 • Vraag klanten om je te steunen, bijvoorbeeld door een cadeaubon bij je aan te schaffen, die ze op een later moment in kunnen leveren. Zodat jij wel je vaste lasten kan betalen. 
 • Kijk of er manieren zijn om voor jezelf een passief inkomen of ander soort inkomen te genereren. Bijvoorbeeld door te werken met affiliate marketing
 • Creëer inzicht in je uitgaven en inkomsten. Maak een begroting voor 2020. 
 • Informeer klanten over COVID-19 en jouw werkzaamheden.
 • Kijk naar manieren om jezelf onder de aandacht te brengen bij jouw doelgroep. Bijvoorbeeld via sociale media, nieuwsbrief, blogberichten etc. Ook in deze tijden is het belangrijk om actief te blijven, zodat mensen je blijven onthouden.
 • Bedenk een protocol wat uitvoerbaar is als je zelf ziek wordt of mensen in je omgeving. Je zal misschien een zorgende functie krijgen, waardoor je minder of niet kan werken.
 • Ga niet met de pakken neer zitten. Kijk wat je nu kunt doen om je eigen kennis uit te breiden. Ga bijvoorbeeld een cursus coderen volgen of volg een andere inspirerende masterclass. 

Ondernemers helpen ondernemers

Hier vind je tips, producten en diensten van andere ondernemers die jou graag helpen om deze moeilijke tijd door te komen.

De Inpakservice

Regelingen voor ondernemers

Suzan zocht voor je uit hoe het zit met regelingen voor ondernemers m.b.t. het coronavirus.

Tips voor thuiswerken

Fiona geeft je hoe je deze moeilijke tijd overleeft, terwijl je thuis werkt.

Gratis website scan

Jolien biedt een website scan aan t.w.v. € 35 incl. btw voor 10 ondernemers. Vanwege de corona-maatregelen wil ze deze gratis aanbieden. Ondernemers die een website scan aanvragen, ontvangen een documentje met feedback met 5 verbeterpunten die je zelf kunt toepassen. Bijvoorbeeld:
 • Hoe kun je jouw teksten verbeteren?
 • Is het menu op je website logisch ingedeeld?
 • Is de tekst op de buttons goed?
 • Hoe zit het met de volgorde van de teksten op de homepage?
Het doel is dat je dankzij de content op jouw website de websitebezoekers makkelijker overtuigt om 
producten en/of diensten te kopen. Neem contact met Jolien op en benoem deze actie.

Schrijftips voor web

Romy geeft gratis 3 schrijftips voor jouw webteksten. Want naast Netflix van voor tot eind kijken en 10 appeltaarten bakken, is dit ook hét moment om met je webteksten aan de slag te gaan. Geen knipperende cursor meer, maar een site gevuld met goede teksten. Neem contact op met Romy en benoem deze actie. 

De Inpakservice

Draag jij jouw steentje bij?

Op deze pagina bied ik diensten en producten aan, waarvan de opbrengsten 100% gaan naar freelancers die financiële hulp nodig hebben. Dus wil je jouw collega ondernemers een hart onder de riem steken, wees vrij om een van de onderstaande producten aan te schaffen. 

100% gift

Deze producten en diensten kun je bij mij afnemen, waarvan alle inkomsten naar freelancers gaan die nu financiële support nodig hebben. Jouw dienst of product ook in dit lijstje? Of heb je een waardevolle blogpost geschreven waar freelancers echt wat aan hebben? Neem contact met mij op. 

instagram account instellen

Instagram scan

Prijs: 45 euro inclusief btw (100% van dit bedrag gaat naar freelancers in nood)

Zet je Instagram in voor jouw bedrijf maar heb je het gevoel dat je er meer uit kunt halen? Met een Instagram scan krijg je een overzichtelijk document met persoonlijke tips. In dit document lees je hoe je alles uit jouw Instagram account haalt. 

Instagram Stories templates

Prijs: 95 euro inclusief btw per template (100% van dit bedrag gaat naar freelancers in nood)

Zet je Instagram Stories in, maar maak je nog geen gebruik van templates? Een template zorgt voor meer structuur en een betere look and feel. Het zorgt daarnaast ook voor een consistentere uitstraling. Wanneer je steeds hetzelfde template gebruikt, maar kleine elementen aanpast zoals tekst en beeld, zorg je voor herkenbaarheid voor je volgers. 

De template wordt gemaakt op basis van jouw huisstijl kleuren en lettertype. En wordt opgemaakt in Canva, zodat je deze zelf makkelijk aan kunt passen.