Hoeveel accounts kan ik volgen op Instagram?

Je zou denken dat je eindeloos veel Instagram accounts kan volgen. Toch is dat niet waar. Ik ben sowieso van mening dat het niet per se goed is om heel veel accounts te volgen. Daardoor krijg jij veel van de content die deze accounts maken niet te zien. Instagram toont je namelijk, op basis van het algoritme, de meeste interessante posts. Dus hoeveel accounts kan jij volgen op Instagram? Lees snel verder voor het antwoord!

Volgers en fans

Je hebt volgers en fans. Je wil eigenlijk van zoveel mogelijk volgers fans maken, want op die manier kun je van je volgers kopers maken. Als je veel accounts volgt, verminder je de kans dat jij contact hebt met jouw volgers. Je ziet namelijk niet alle posts die ze publiceren.

Waarom niet oneindig veel accounts?

Je kan niet oneindig veel accounts volgen op Instagram. Het platform wil namelijk spam verminderen. Ga je veel accounts volgen, dan denkt Instagram al snel dat jouw account nep of spammerig is. Zorg er dus voor dat je alleen accounts gaat volgen die jij echt interessant vindt.

Hoeveel Instagram accounts kan ik volgen?

Het is op dit moment mogelijk om maximaal 7500 Instagram gebruikers te volgen. Wanneer je een account probeert te volgen en je hebt al 7500 volgers, dan krijg je een foutmelding te zien.

Sommige accounts volgen wel meer dan 7500 gebruikers. Zij zijn dit aantal accounts gaan volgen, voordat dit limiet werd ingesteld.

Vragen hierover? Laat even een reactie achter!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *