Hoe maak je een poll op je zakelijke Facebookpagina?

Een tijdje geleden werden er veranderingen doorgevoerd op Facebook. Hierdoor hebben zakelijke pagina’s nu minder opties. Althans zo lijkt het in de eerste instantie. Je kan namelijk geen polls meer plaatsen. Waarom dat zo is? En wat je in de plaats kan inzetten? Dat lees je hier.

Bericht maken op Facebook

Heb je een bedrijfspagina, dan is je vast opgevallen dat er nu twee manieren zijn om een bericht te publiceren. Via ‘bericht maken’ op je bedrijfspagina en via ‘publicatietools’.

Wanneer je op jouw Facebookpagina bent, zie je de optie ‘bericht maken’. Als je daar op klikt dan zie je dat de pollfunctie ontbreekt. Zo lijkt het dus in de eerste instantie of je geen polls meer kan plaatsen.

Hierboven zie je hoe het eruit ziet als je op ‘bericht maken’ hebt geklikt. Als je op de drie puntjes klikt, dan zie je de poll optie er niet meer bijstaan.

Wat kun je in de plaats van een poll inzetten?

Er zijn gelukkig nog genoeg opties om je Facebookpagina aantrekkelijk te maken voor (nieuwe) volgers, ook al is het niet meer mogelijk om een poll te plaatsen op jouw zakelijke Facebookpagina.

Facebook heeft namelijk meer functies uitgerold die bedrijven helpen met verkopen. Zoals je hierboven ziet, kun je nu een aankoopmogelijkheid toevoegen voor cadeaubonnen, chatberichten ontvangen, producten taggen, WhatsApp-berichten ontvangen en een vraag- en antwoordsessie organiseren.

Maar kun je dan helemaal geen polls meer plaatsen? Niet helemaal waar. Het is je misschien opgevallen dat er nog wel degelijk polls langskomen op Facebook. Het is namelijk wel om een poll in te zetten bij Facebook Stories (ook advertenties).

Waarom is de pollfunctie op Facebook weggehaald?

Waarom Facebook deze optie op de feed verwijderd heeft, dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Ik denk dat ze willen dat andere functies meer gebruikt worden en ze daarom plaats hebben gemaakt voor nieuwe functies.

Het kan ook zijn dat de optie niet voor de gewenste resultaten zorgde en dat deze daarom is vervangen voor een andere feature.

Mis jij de pollfunctie op de feed van jouw Facebookpagina?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *