Heeft Instagram nu een storing?

Oh nee! Je kan opeens geen nieuwe berichten meer plaatsen op Instagram. Of je krijgt een notificatie dat je nieuwe chatberichten hebt, maar wanneer je jouw inbox opent, zie je niks. Zo gek is dat niet, want het komt regelmatig voor dat er een storing is bij Instagram. Ook last van een storing of toch iets anders?

Instagram storing?

Wellicht is het lastig in te schatten wanneer Instagram een storing heeft. Ik heb een lijstje opgesteld voor je, zodat je kan kijken of je deze ‘symptomen’ herkent.

 1. Lukt het niet om in te loggen?
 2. Wil je een nieuw bericht posten, maar wil deze niet uploaden?
 3. Kan je geen reacties meer plaatsen?
 4. Ververst je feed (tijdlijn) niet meer?
 5. Lukt het niet om berichten te delen?
 6. Lukt het niet om de app te openen?
 7. Kan je geen DM (privé berichten) meer sturen?
 8. Heb je nieuwe DM berichten, maar worden ze niet getoond in de app?

Dan kan het zijn dat er op dat moment een storing is bij Instagram. Zeker weet je het niet, maar je kan wel kijken of anderen ook last hebben van dezelfde problemen. Een handige website die ik zelf raadpleeg is deze. Op deze website zie je de actuele storingen en om wat voor storingen het gaat.

Geen storing?

Je hebt te maken met één van bovenstaande problemen, maar er is geen storing bekend? Dan kan het zijn dat er een technische bug is.

Wanneer Instagram een update draait, kunnen er dingen misgaan. Meestal gaat deze update automatisch overigens. Dat er is iets misgaat, dat is redelijk normaal. Dat is het nadeel van software, want je kan helaas niet alles testen. Wel zoveel mogelijk natuurlijk.

Bug melden

Duurt jouw probleem langer dan 24 uur? En heb je geen melding vanuit Instagram gekregen dat er iets aan de hand is? Dan kun je jouw bug melden in de app van Instagram.

Dit zorgt ervoor dat Instagram weet wat er bij jouw Instagram app misgaat en ze komen dan hopelijk ook met een oplossing voor jouw probleem.

Natuurlijk kunnen ze niet voor iedereen meteen een oplossing bieden, dus heb geduld.

Je moet het zo zien: Er zijn onwijs veel soorten telefoons waarop de app goed moet functioneren. Sommige telefoons werken met oudere software en dat kan ervoor zorgen dat er iets niet helemaal goed meer werkt. Maar het kan ook zijn dat de nieuwste software ook niet goed werkt i.c.m. de Instagram app.

Tekst loopt verder onder afbeelding

Zo meld je een bug

Heb je het idee dat er toch iets anders aan de hand is dan een storing? Dan kun je op deze manier een bug melden.

 1. Open de app
 2. Maak een screenshot van het probleem
 3. Ga naar het hamburgermenu (klik op de drie streepjes)
 4. Klik op Instellingen
 5. Ga naar hulp
 6. Klik op een probleem rapporteren
 7. Meld jouw probleem via probleem rapporteren
 8. Instagram gaat aan de slag met jouw probleem en laat het hopelijk weten als het is opgelost

Melding van Instagram gehad?

Sommige van bovenstaande Instagram problemen ontstaan wanneer je in korte tijd veel accounts gaat volgen en ontvolgen of wanneer je in korte tijd heel veel reacties bij verschillende accounts achterlaat.

De software van Instagram herkent dat als spam en kan jouw account bestempelen als een spam- of nepaccount. Instagram vindt het overigens ook niet relaxt als je een andere app gebruikt waarmee je toegang geeft tot jouw Instagram account. Met een andere app bedoel ik in dit geval apps die geen samenwerking hebben met Instagram. Hier kun je checken of moederbedrijf Facebook een samenwerking heeft met de app.

Er zijn apps die jouw gegevens misbruiken voor verkeerde doeleinden. Houd dit altijd in gedachten bij het downloaden van een nieuwe app.

Instagram geeft straf

Wat zijn de consequenties van de regels van Instagram overtreden? Vaak krijg je een melding dat je bijvoorbeeld een week geen reacties kan plaatsen.

Wanneer je regelmatig de regels van Instagram overtreedt, kan Instagram besluiten dat je niet meer in jouw account mag. Dus zorg er wel voor dat je Instagram ‘normaal’ gebruikt. Het zou zonde zijn als je jouw account kwijtraakt.

Toch nog vragen hierover? Stel ze hieronder in de reacties.