Haal meer uit Instagram: zo maak je Instagram highlight covers!

Na 24 uur verdwijnen jouw Instagram Stories, maar gelukkig kun je ze met highlights een prominente plek geven op jouw Instagram profiel. Best fijn als je die inspirerende tips, leuke momenten of belangrijke mededelingen langer dan 24 uur wil laten zien. In dit artikel geef ik je twee manieren hoe je Instagram highlights kunt uploaden. Je leert hoe je highlights kunt aanpassen en daarnaast geef ik tips hoe je mooie Instagram highlight covers kunt maken in een paar simpele stappen.

First things, first. Zo upload je highlights in Instagram.

Highlights zijn hoogtepunten en hebben te maken met alle verhalen (Stories) die jij plaatst in Instagram in Stories. Deze highlights zijn, als je dat wil, langer dan 24 uur zichtbaar. Dat kan wanneer je de Stories upload in highlights op jouw Instagram profiel. Zo maak je van jouw Stories, highlights:

 • Ga naar Instellingen (zoek de drie puntjes).
 • Zoek dan de bedieningsopties voor Stories op. Ga hierheen en ga naar het kopje: opslaan in archief. Zorg dat deze is ingeschakeld. Hij is ingeschakeld als hij blauw gekleurd is. Dit zorgt ervoor dat Stories worden opgeslagen en jij Stories opnieuw kunt plaatsen op jouw profiel.
 • Dan ga je naar jouw profiel toe en klik je bij het kopje highlights (hoogtepunten) op ‘nieuw’.
 • Selecteer een Story of Stories die je aan deze nieuwe highlight toe wil voegen.
 • Klik op ‘volgende’.
 • Verzin een korte krachtige titel voor dit hoogtepunt (highlight).
 • Selecteer een cover foto (omslagfoto) door op ‘omslag bewerken’ te klikken.
 • Klik op ‘klaar’.

Vanuit Stories een highlight aanmaken doe je zo!

Daarnaast is het ook mogelijk om vanuit Instagram Stories een nieuwe highlight aan te maken of een Story aan een bestaande highlight toe te voegen.

 • Ga naar Stories en klik op ‘uitlichten’.
 • Maak een nieuwe highlight aan door op ‘nieuw’ te klikken.
 • Verzin een korte krachtige titel voor de highlight.
 • Klik op ‘toevoegen’.

Wil je jouw highlights aanpassen?

  1. Bewerk achteraf de highlights die je hebt gemaakt door naar jouw eigen Instagram profiel te gaan.
  2. Open een van de highlights.
  3. Klik op de drie puntjes ‘Meer’.
  4. Ga naar hoogtepunt bewerken. Je staat nu als het goed is in het mapje ‘Uitgelicht’.
  5. Pas indien gewenst de Stories aan die in deze highlight te vinden zijn door ze uit- en aan te vinken.
  6. Je kunt ook de titel van de highlight aanpassen.
  7. Daarnaast is het ook mogelijk om de omslag foto te veranderen als je wil.
  8. Als je op het mapje ‘archief’ gaat staan, kom je bij eerder geuploade Stories. Deze kun je eventueel nog toevoegen aan de highlight die op dat moment open staat.
  9. Druk op ‘klaar’ en de highlight is opgeslagen!

Zo maak je toffe Instagram highlight covers

Heb je geen fancy programma om te ontwerpen, maar wil je wel toffe Instagram highlight covers maken? Dan raad ik je aan om een gratis design programma te gebruiken. Er zijn er meerdere programma’s op de markt. Je hoeft echt geen studie gevolgd te hebben of professionele designer te zijn om mooie ontwerpen te maken die passen bij jouw Instagram profiel.

Ik leg je graag uit hoe je met behulp van deze online videocursus Instagram hoogtepunten covers maken hoe je ze zelf maakt. Hieronder spot je enkele voorbeelden die ik heb ontworpen voor mijn eigen Instagram kanalen. Je kan variëren met kleur, vormen en stijlen. En dat maakt het ook zo leuk om te doen!

De gele is voor Buttercup Sisters (dit was mijn oude blog, bestaat niet meer), blauwe maakte ik voor reisblog TravelGloss en roze was voor mijn eigen Instagram account: Social Media Interactie. Maar je kunt echt alle kanten op! Van tekst tot foto’s.

Maak zelf professionele Instagram hoogtepunten

Ik had eerst een hele tutorial hier staan hoe je het zelf maakt, maar omdat deze pagina maar liefst 20.000 keer bezocht is het afgelopen jaar, heb ik besloten om speciaal voor jou een online videotraining te maken. In een video van 50 minuten leer je alle stappen die je moet zetten om je eigen highlight covers te maken.

Verder bespreek ik ook 3 populaire stijlen, veelgemaakte fouten (die zijn er!) en waar jij rekening mee moet houden als je gaat ontwerpen. Het ontwerpen is best simpel als je het eenmaal weet, maar er zijn ook andere zaken om rekening mee te houden. Zoals wat je wil uitstralen. Daar ga ik het ook over hebben. Alles zodat jouw profiel naar een hoger niveau wordt getild. Doe je mee?

4 reacties

 1. Geweldige uitleg, dank je wel!

 2. Hallo,

  is het ook mogelijk om vanuit je facebook business Suite deze verhalen in te plannen en dan direct onder de highlights neer te zetten. Of moet het toevoegen aan de highlights altijd handmatig gebeuren?

 3. Bedankt voor de heldere uitleg, ik ben vandaag gelijk aan de slag gegaan!

 4. Pingback:Wat is SEO en hoe werkt het op social media? – Social Media Interactie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *