fbpx

Wie is Evelyne de Jong?

Hej hej! Leuk dat je op deze pagina terecht bent gekomen. Ik ben Evelyne en ik ben hier om jou te inspireren om meer uit jezelf te halen.

Op Instagram post ik onder mijn eigen naam @evelynedejong over het ondernemerschap en praat ik over depressies, burn-out, zelfliefde en money mindset

Er ligt nog een groot taboe op ondernemers met mentale problemen, terwijl fysieke problemen zoals een gebroken been, veel meer worden geaccepteerd.

Dat vind ik jammer! Ik wil graag het taboe doorbreken. En ik wil jou helpen om meer uit jezelf te halen en uitdagen om niet te lang met problemen rond te lopen.

Ik hoop op Instagram een veilige plek te bieden om je verhaal kwijt te kunnen en ik hoop je te inspireren om een positieve draai aan het leven te geven. 

Hieronder vind je een aantal van mijn tips voor mindset, geld, ondernemersdingen en meer.

Mindset Tips

Mindset is een mega belangrijk onderdeel van je goed voelen. Heb je de hele dag last van negatieve gedachten, dan ga je daar echt niet lekker op. 

Jouw mindset matters! Hieronder wat tips die je wellicht helpen. Ik ben overigens geen psycholoog, maar ervaringsdeskundige. Luister vooral ook naar de echte professionals.

Positieve psychologie
Waar de huidige psychologie veelal draait op angst, draait positieve psychologie om wat jou gelukkig maakt en gaat uit van positieve ervaringen en eigenschappen. 

Het heeft mij geholpen om na te gaan wat mij in mijn jeugd gelukkig maakte en dat meer te implementeren in mijn leven en vanuit daaruit uit te bouwen.

Denk aan het spelen van spelletjes, puzzelen, meer naar buiten gaan, sporten om het sporten en niet om steeds maar meer te moeten kunnen. 

Ik heb overigens in het verleden een aantal keer cognitieve gedragstherapie gehad. Dat is wat veel psychologen aanraden. Bij mij werkte dat niet echt, maar voor jou is dat misschien anders.

Het frustrerende vond ik dat ik heel goed inzicht heb in wat ik denk en voel, maar als ik voor een negatieve gedachte een positieve gedachte in de plaatst zet, mijn gevoel niet verandert. 

Omdenken
Omdenken is een van mijn favoriete bedrijven, omdat het je aan het denken zet om dingen anders te bekijken. 

Iedereen kijkt door zijn of haar eigen bril, dat maakt het lastig om dingen scherp te zien. 

Het kan daarom verfrissend zijn om dingen vanuit een ander perspectief te benaderen. 

Zoals ze bij Omdenken zo mooi zeggen: “Een probleem bestaat uit twee dingen: feiten en verwachtingen.” Je gaat kijken naar deze twee en gaat dan van een ja-maar naar een ja-en. Dat zorgt voor nieuwe inzichten.

Ondernemerstips

Hier deel ik graag wat fijne ondernemerstips met mij die mij hebben geholpen om meer uit mijn onderneming te halen. 

Mijn business coach
Wil je een handje geholpen worden? Dan is het handig als iemand met je meedenkt. Mijn business coach is van het Ondernemersklankbord. Voor veel ondernemers is deze hulp tijdelijk gratis. 

Money Tips

Iedereen zegt dat geld niet gelukkig maakt, maar geen geld hebben maakt je diep ongelukkig. Ik kan het weten, aangezien ik op mijn 20ste op kamers woonde en een maand leefde op soep uit blik. 

Wil je jouw verhouding met geld verbeteren? Meld je dan gratis aan voor mijn Money Mindset bord met tips

Waar ik veel over praat

Ik help ondernemers met het verbeteren van hun social media kanalen, zodat ze meer verkopen. En ik help ze daadwerkelijk om meer te verkopen door fysieke producten voor ze te verkopen via mijn giftshop.

Ik bundel namelijk Nederlandse producten bundelen als leuke cadeautjes. Daar wordt iedereen blij van toch?

Ben jij ondernemer en wil je groeien en meer verkopen? Snuffel dan vooral eens rond op deze website. Er is de mogelijkheid om zelfstandig aan de slag te gaan met een vernieuwde basiscursus Instagram met kennis anno 2022.

Andere tips

Regelmatig probeer ik nieuwe dingen uit. Ben ik daar enthousiast over, dan vind je dat hieronder in een lijstje. Scroll verder voor meer informatie.

Uitgekookt | Meditaties van The Honest Guys 

Uitgekookt
Ik heb heel veel gehad aan Uitgekookt in de periode dat ik geen energie had om te koken. Zij maken gezonde maaltijden die je alleen nog maar op hoeft te warmen.

Meditaties van The Honest Guys
Als ik iets kan aanraden, dan is het om te gaan mediteren. Ik dacht dat het heel zweverig is, maar dat is het helemaal niet. Het gaat vooral om je ademhaling en je merkt al snel dat wanneer je rustiger ademhaalt, je jezelf ook rustiger voelt. Ik beluister de meditaties via Spotify en YouTube.