Zo stel je de donkere modus van Instagram in!

Sinds kort heeft Instagram, net zoals Facebook, ook de mogelijkheid om een donkere modus in te stellen. Ik vertel je graag wat mijn ervaring is en hoe jij het instelt.

Voordelen van de donkere modus op Instagram

Het is niet gek dat steeds meer apps een donkere modus uitrollen. De donkere modus zou wellicht beter voor je gezondheid zijn, omdat je er beter door kan slapen.

Waarschijnlijk kijk jij ook nog even op je telefoon voor het slapen gaan? Dan kan de donkere modus je helpen. Maar wellicht verstoort het ook je avondtrust, omdat je daardoor minder snel je telefoon weglegt.

Het feit blijft, je telefoon straalt nog steeds kunstlicht uit. En kunstlicht zorgt ervoor dat je biologische klok vertraagt en je later gaat slapen. Maar het scheelt wel voor je ogen hoor, daar niet van! Het blijft minder pijnlijk om in bed naar je telefoon in donkere modus te kijken. En dan kan je partner ook gewoon rustig slapen als jij nog even op je smartphone zit…

Nadelen van de donkere modus op Instagram

Er zijn niet veel nadelen te noemen aan de donkere modus. Het werkt echt lekkerder als je lang naar je beeldschermpje kijkt.

Een puntje van kritiek wel. Soms worden mijn Stories opeens in het zwart geüpload en zie je alleen nog de toegevoegde tekst. Dit is bij mij alleen het geval als ik in de donkere modus upload.

Wat ik nu doe om dit probleem te omzeilen is de Story eerst downloaden voordat ik deze upload. Dan upload ik de Story en check ik of de Story goed is geüpload of niet. Is de Story zwart dan verwijder ik ‘m en upload ik hem opnieuw.

Tekst gaat verder onder afbeelding.

Stel de donkere modus voor Instagram in

Het is echt niet moeilijk. Met een paar klikken heb jij jouw Instagram in de donkere modus gezet. Hieronder volgt een kort stappenplan (voor Android):

  1. Ga naar het hamburgermenu (de drie streepjes)
  2. Klik op instellingen
  3. Ga naar thema (helemaal onderaan)
  4. Selecteer donkere modus of ga voor standaard systeeminstellingen

Ik heb standaard ingesteld dat mijn telefoon vanaf 18:00 uur in donkere modus gaat. Dus dan gaat Instagram automatisch in de donkere modus. Overdag is Instagram gewoon in de lichte modus, maar het is maar net wat je zelf fijn vindt!

Tekst gaat verder onder afbeeldingen

Zet Instagram op zwart

Conclusie? Ik vind de donkere modus zeker fijn om mee te werken! Vooral als ik in de avond nog wat wil uploaden of wanneer ik aan het kletsen ben met mijn Instagramvrienden. Ik zeg doen!

Instagram cursus