fbpx

3 soorten Instagram accounts en hoe je deze instelt

Gepubliceerd door SocialMediaInteractie op

Heb je al een Instagram account? Dan heb je waarschijnlijk weleens gehoord dat je statistieken erg belangrijk zijn. Zo weet je bijvoorbeeld wanneer jouw doelgroep online is en wanneer het dus voor jou een goed idee is om een post te plaatsen. Er zijn op dit moment drie soorten Instagram account. Maar hoe beslis je welk soort Instagram account het beste voor je is?

Welke drie soorten Instagram accounts zijn er?

Op Instagram kun je drie soorten accounts instellen. Natuurlijk is het maar mogelijk om eentje te selecteren van deze drie. Al kun je wel wisselen als je dat wilt. Ga jij voor een persoonlijk account, makers- of bedrijfsaccount?

Het verschil tussen deze accounts zit hem veelal in de functies en het doel waar jij Instagram voor gebruikt.

Hanteer deze vuistregels voor het bepalen van het gewenste account:

 • Heb je een bedrijf en ben je geen influencer? Ga dan voor het businessaccount.
 • Ben je influencer? Ga dan voor het makersaccount.
 • Geen van bovenstaande en gebruik je Instagram voor de fun? Ga dan voor een persoonlijk account.

De voordelen van Instagram accounts

We nemen graag even de voordelen met je door, zodat je meteen ook ziet wat het verschil is tussen de accounts.

 • Het voordeel aan een business- of makers account is dat je inzicht hebt in statistieken. Bijvoorbeeld waar je volgers wonen, hoeveel volgers erbij zijn gekomen of weg zijn gegaan en welke berichten het meeste bereik hebben opgeleverd.
 • Bij een makers account heb je daarnaast ook speciale hulpmiddelen voor Postvak IN. Zo heb je drie postvakken, waardoor je makkelijker overzicht houdt van samenwerkingsverzoeken die eventueel binnen komen. Het enige nadeel is dat deze nog niet functioneert met planner tools en je dus handmatig al je berichten moet posten.
 • En bij een business account kun je knoppen instellen zodat mensen makkelijk contact met je op kunnen nemen. Zo heb je de knoppen e-mail, telefoon en adres. Ook kun je een actieknop instellen die bijvoorbeeld is geïntegreerd met Eventbrite. Ideaal als je via daar tickets verkoopt.
 • Het voordeel aan een persoonlijk account is dat je deze af kunt schermen voor Instagram gebruikers en hiermee zelf kunt bepalen wie jouw content kan bekijken.

Heb je geen persoonlijk account, dan is je profiel dus altijd zichtbaar voor iedereen. Iedereen kan je volgen en je content bekijken. Natuurlijk kun je een Instagram gebruiker wel blokkeren, als je dat wilt. Op deze manier kun je nog per geval bepalen wie wel en niet mee kan kijken met wat jij publiceert op Instagram.

Je kunt eventueel ook gebruik maken van de functie ‘beste vrienden‘. Waarmee je content met Instagram gebruikers deelt, die je zelf hebt geselecteerd.

Zo stel je een van deze accounts in op Instagram

Hieronder volgt een stappenplan dat je volgt als je een van deze accounts in wilt stellen.

Stap 1: ga naar instellingen

soorten accounts op Instagram en hoe je deze instelt 4

Stap 2: ga naar account

soorten accounts op Instagram en hoe je deze instelt 4

Stap 3: selecteer het soort account dat je in wilt stellen

soorten accounts op Instagram en hoe je deze instelt 4

Stap 4: stel het account in

soorten accounts op Instagram en hoe je deze instelt 4

Kom je er niet uit of wil je jouw Instagram account laten optimaliseren? Neem dan nu contact op voor de mogelijkheden!

Categorieën: Blog

9 reacties

Edwin · 02/10/2020 op 10:08

Ik heb mijn limiet bereikt voor het instellen naar een bedrijfs account. Wat kan ik nu doen.

  SocialMediaInteractie · 15/10/2020 op 11:39

  Hi Edwin, ik heb daar helaas geen antwoord voor. Misschien een nieuw Facebook profiel starten en daar weer nieuwe bedrijfsaccounts aan koppelen?

Nicole · 07/12/2020 op 18:53

Ik heb een bedrijfsaccount. Ik kan wel verhaal delen met Facebook maar zie geen muziek sticker. Als ik switch maar een makers account kan ik niet meer deken baar Facebook. Weten jullie hoe of wat. Alvast bedankt! Gr. Nicole

Christel · 22/01/2021 op 11:05

Op mijn bedrijfsprofiel kan ik in mijn verhaal geen mooie lettertypes, etc. gebruiken die ik wel heb bij mijn privé account. Hoe kan dit?

  SocialMediaInteractie · 22/01/2021 op 11:11

  Hi Christel, Dat komt doordat niet alle veranderingen gelijk op alle accounts worden uitgerold. Dit gebeurt in batches (delen).

  Ik hoop dat ik daarmee je vraag heb beantwoord. Het is dus even afwachten wanneer jij ook de nieuwe lettertypes krijgt. Wat je kan proberen is opnieuw in- en uitloggen. Dat helpt soms. 

Silke · 16/02/2021 op 12:39

Ik had eerst een bedrijfsacount voor mijn webshop, hiermee kon ik ook de story’s delen op de bedrijfspagina van facebook. Nu heb ik mijn account overgezet naar een makersaccount (omdat dit beter zou scoren in het algoritme), maar als ik nu een verhaal deel dan komt dit op mijn persoonlijke facebook terecht en niet meer op de bedrijfspagina. Kan ik dit ergens instellen of is de enige optie terug naar een bedrijfsaccount overschakelen?

  SocialMediaInteractie · 19/02/2021 op 10:33

  De enige optie is een koppeling maken tussen je bedrijfsaccount op Facebook en jouw bedrijfsaccount op Instagram. Als deze gekoppeld zijn, dan kun je weer Stories delen op jouw bedrijfsaccount op Facebook. Succes!

Alla · 19/02/2021 op 18:43

Hi. Ik heb een vraagje. Voor een beauty salon/acadamy pagina. Is beter een makeraccount of bedrijsaccount? Alvast bedankt.

  SocialMediaInteractie · 24/02/2021 op 08:52

  Als je een bedrijf hebt, dan zou ik gaan voor een bedrijfsaccount.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *